Stiri locale

Colindătorii să nu mai bată la uşă anul acesta de Sărbătorile de iarnă! Ce spune Arafat despre tăierea porcilor şi petrecerile de Revelion

Evitaţi să colindaţi de Crăciun! Este sfatul şefului DSU Raed Arafat, care a precizat că mersul din casă în casă cu colindul poate duce la răspândirea coronavirusului. În acelaşi timp, Arafat a spus că românii vor putea tăia porcul pentru Sărbătorile de iarnă, iar de Revelion ar fi de preferat ca românii să petreacă pe lângă casă.

Colindătorii să nu mai bată la uşă anul acesta de Sărbătorile de iarnă! Este sfatul şefului DSU, Raed Arafat, pentru români în pragul Sărbătorilor de iarnă.

Întrebat dacă se poate merge cu colindul anul acesta, Arafat a răspuns „eu vă sfătuiesc să nu”.

„Chiar dacă este o tradiție, mersul din casă în casă crește riscul. Colindatul, pot să fie 3 persoane care merg de la casă la casă. Intratul în mai multe case, mai scoți masca, riscul de infecție crește și pentru tine și pentru ceilalți”, a declarat Raed Arafat.

Despre tăiatul porcilor, Raed Arafat a spus că „nu scrie nicăieri că e interzisă această activitate”.

Întrebat dacă vor fi permise ieşirile din casă, petrecerile în stradă de Revelion, Raed Arafat a răspuns că oamenii ar trebui să petreacă acasă sau în apropierea locuinţei.

„E important ca lumea să înțeleagă. La anul totul se va întoarce la normalitate. Putem pune multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care nu respectă, se pun pe ei în pericol și pe membrii familiilor lor. Putem să ne bucurăm foarte bine și de Anul Nou, respectând regulile”, a completat Raed Arafat.