Sanatate LocalaStiri locale

Doi bărbați infectați cu coronavirus au decedat în secția ATI, a Spitalului Municipal Pașcani

Coronavirusul face victime la Pașcani! Doi pacienți aflați în stare gravă, internați la secția ATI Covid a Spitalului Municipal de Urgență au decedat în cursul nopții trecute. Aceștia aveau 53, respectiv 90 de ani.

”Valul patru a venit deja! Noi de pe data de 24 august am devenit unitate medicală suport covid, cu 6 paturi ATI care sunt sută la sută ocupate. Doar azi-noapte au fost două decese”, a precizat în cadrul ședinței de Consiliu Local care a avut loc astăzi, medicul Aurelia Pădurariu, director medical interimar în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.  

 Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore în județul Iași s-au înregistrat 25 de noi cazuri de coronavirus și două decese, cele din Pașcani. Din cele 6 paturi aflate în Secția ATI a Spitalului Municipal de Urgență, destinate pacienților cu formă gravă de coronavirus, astăzi sunt ocupate 4. Rata de incidență a cazurilor de Covid-19 în Pașcani este 0,26 la mia de locuitori.

Astăzi, conform hărții de vaccinare sunt disponibile la Pașcani 334 de locuri, cu vaccinul Pfizer.

Începând cu data de 1 august, programul Centrului de Vaccinare din Pașcani, de la sala de sport, a fost restrâns la trei zile pe săptămână, luni, marți și joi, între orele 15:00 – 19:00, din cauza ritmului scăzut al vaccinărilor.

sursa: newspascani.com