NewsTehnologie

WhatsApp lansează aplicația desktop. Cum vei putea folosi serviciul de mesagerie

WhatsApp este cea mai populară aplicație de mesagerie, una pe care pe care toți utilizatorii de smartphone-uri o pot folosi. 

Pe WhatsApp vorbim pe telefon majoritatea timpului, dar o putem face și de pe desktop accesând web.whatsapp.com. Este ok, dar asta înseamnă încă un tab deschis în browser.

De astăzi vei putea folosi WhatsApp direct pe desktop, fără browser. Compania lucrează la o aplicație desktop pentru Windows de ceva timp și a lansat-o în sfârșit în versiunea beta. Este disponibilă pentru descărcare din magazinul de aplicații Windows al Microsoft.

Aplicația în sine se bazează pe platforma universală Windows (UWP) și notificările funcționează chiar dacă aplicația este închisă. Există, de asemenea, o nouă funcție pentru scrisul de mână cu stylus. Pentru a te conecta prima dată ai nevoie să scanezi cu telefonul codul QR și să confirmi dispozitivul, apoi nu va mai fi necesar și de fiecare dată când deschizi aplicația pe acel PC vei putea vorbi pe WhatsApp.

Desigur, aplicația este încă în versiune beta, așa că unele schimbări sunt așteptate și mai multe funcții vor fi implementate în viitor.

sursa: yoda.ro