AdministratieStiri locale

Cresc tarifele pentru serviciile de curățenie, cu 10%. Mai multi pe organigrama, salarii mai mari

Tarifele pentru întreținerea curățeniei pe domeniul public in municipiul Pașcani ar urma sa fie majorate, in medie cu 10%. Proiectul de hotărâre propus de primarul Marius Pintilie a fost avizat de Comisia Economica a legislativului local, întrunită in sedinta, vineri 27 august a.c.

Directorul interimar al societății Dumitru Chiuariu a explicat ca majorarea tarifelor este necesară ca urmare a creșterii prețurilor la materiale si carburanți, in principal.

Conform proiectului, tariful pentru maturatul manual ar urma sa crească de la 51,22 lei la 56,35 lei pentru fiecare 1000 mp iar pentru cel mecanizat de la 36,39 lei la aproape 40 lei / 1000 de mp. Consilierul Vasile Haldan a spus tariful a fost actualizat de curând si ca acum nu ar mai fi nevoie de nici o majorare si a atras atenția ca serviciile prestare de societatea locală sunt mult mai scumpe decât la Iasi. In replica noul director a arătat ca din activitatea de menținere a curățeniei societatea încasează câte 150 000 lei pe luna, fără TVA iar cheltuielile de personal sunt de aproape 200 000 lei, la care se adaugă datoriile la stat si alte olbigatii către furnizori si redevența pentru Primăria Pascani.

Mai multi pe organigrama, salarii mai mari

Sunt si alte motive pentru crestearea tarifului la activitățile de curatenie. Noul director a solicitat creșterea numarului de salariați cu 10 persoane iar in luna iunie au fost majorate salariile cu aproape 10% si au fost adăugate cheltuielile pentru tichetele de masa. Noua organigrama nu a obținut avizul Comisiei Economice. Viceprimarul Cristian Rățoi, președintele “Comisiei de Curățenie” a anunțat ca nu votează proiectele propuse de noua conducere de la salubritate, pe motiv ca nu a fost consultat înainte. De asemenea consilierul PSD Vasile Haldan a spus ca nu sunt garanții ca dacă vor fi mai multi salariați, va fi mai curat pe străzile municipiului.

Aceleași tarife pentru deszăpezire, aviz negativ pentru buget

In aceeasi ședința au fost supuse avizării Comisiei economice si tarifele pentru serviciul de deszăpezire. Directorul societății CLP Ecoserv SRL Pașcani spune ca sunt cele propuse de fostul director, dar neaprobate, la care au fost aduse câteva completări.

De asemenea a fost analizat bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs, proiect respins de Consiliul Local, atunci când au fost propuse de fosta conducere. Noul director a prezentat prognoza pentru veniturile si cheltuielile pana la sfârșitul anului precum si lista datoriilor, unele eșalonate la plata, către ANAF, pentru depozitarea gunoiluui si achitarea autobuzelor achiziționate anul trecut. Proiectul de buget a fost avizat negativ de Comisiei Economice cu doua voturi pentru din partea consilierilor PNL, un vot imporiva din partea consilierului PMP Sorin Olariu si doua abțineri de la viceprimarul Cristian Rățoi si consilierul PSD Vasile Haldan.

Menționăm ca proiectele vor fi supuse aprobării Consiliului Local in ședința programată pe 31 august, de la ora 10.00.

sursa: bittv.info