LatestSport

Cristiano Ronaldo, cel mai prolific marcator din istoria fotbalului! Câte goluri a înscris starul lui Juventus Torino

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai prolific marcator din istoria fotbalului! Miercuri seară, portughezul a marcat un gol în victoria lui Juventus, 2-0 cu Napoli, pe Stadio „Reggio Emilia”, în Supercupa Italiei, și a ajuns la 760 de reușite în întreaga carieră.

Cristiano Ronaldo l-a depășit, astfel, pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, conform unor statistici existente

FIFA nu are o evidență oficială

Totuși, titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului este unul destul de contestat, mai ales că Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) nu ţine o evidenţă oficială în această privinţă. Totuși, o serie de publicaţii sportive au relatat că portughezul Cristiano Ronaldo l-a depăşit pe Josef Bican în fruntea acestei ierarhii.

Incredibilul @Cristiano a marcat cel de-al 760-lea gol al cariere sale în această seară, depăşindu-l pe Josef Bican, care era cel mai mare marcator din istoria fotbalului. Ce realizare!”, a scris pe Twitter fostul mare atacant englez Gary Lineker.

Cehul Bican şi brazilienii Pele şi Romario au marcat peste 1.000 de goluri în carierele lor, dar aceste statistici includ și reușitele din meciuri neoficiale (amicale). Golurile lui Ronaldo au fost marcate pentru cele patru echipe de club la care a jucat, plus naţionala Portugaliei. Cel mai apropiat rival aflat încă în activitate este argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), care luna trecută a stabilit recordul de goluri marcate pentru un singur club, 644! La 35 de ani, Cristiano Ronaldo (golgheterul naţionalei Portugaliei, cu 102 reușite) a jucat în cariera sa la Sporting Lisabona (5 goluri marcate), Manchester United (118), Real Madrid (450) și Juventus Torino (85).