NewsSocial

Se dau 100.000 de euro de la stat, pentru tinerii românii

Dacă tot ai început să lucrezi de acasă, Guvernul vrea să te încurajeze financiar să renunți la traiul în marile orașe în favoarea mediului rural.

Programul de guvernare al Cabinetului condus de Florin Cîțu prin coaliția PNL, USR Plus și UDMR a fost publicat și include o serie numeroasă de facilități pentru adepții mediului rural. Cu alte cuvinte, este încurajată tranziția de la oraș la sat cu prime generoase, bani proveniți de la Uniunea Europeană.

Potrivit proiectului de guvernare, printre altele, ar urma să se ofere o „primă de instalare de 100.000 de euro pentru tinerii fermieri, finanțată prin Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene”. De asemenea, se dorește acordarea unui „sprijin pentru antreprenoriatul rural și tinerii fermieri, în cadrul unei scheme generale privind dezvoltarea agriculturii, cu un buget total de 300 de milioane de euro”.

În același program de guvernare sunt menționate în mod expre „facilități fiscale tinerilor pentru demararea propriei afaceri, cu accent pe mediul rural; subvenționarea dobânzilor de către stat pentru creditele acordate tinerilor care își dezvoltă propria afacere; dezvoltarea unui produs de garantare pentru tineri pentru toate schemele guvernamentale și europene de finanțare a pornirii unei afaceri (este vorba de programele Innotech Student, Startup Nation și altele, se va pune accent pe tehnologie și inovare)”.

De cele mai multe beneficii se vor bucura persoanele care vor să se implice în sectorul agricol: „Tinerii din mediul rural sunt slab reprezentați numeric, conform datelor statistice de la nivelul anului 2019, reprezentând puțin peste 29% din totalul populației rurale, aspect ce implică nevoia întineririi generațiilor din spațiul rural românesc. Totodată, raportul dintre numărul managerilor de ferme de sub 40 de ani ce revin la un manager mai mare de 55 de ani reflectă gradul de îmbătrânire al forței de muncă din sectorul agricol (11,2 manageri sub 40 de ani la 100 de manageri peste 55 de ani)”, scrie în programul de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *