LatestPoliticaPolitica localaStiri locale

Pascaniul ca un patinoar! Scările și trotuarele rămân necuratate pana săptămână viitoare. Primarul Pintilie isi cere scuze

Municipiul Pașcani s-a transformat într-un patinoar din cauza poleiului. Ploaia la temperaturi scăzute din ultima perioada a așternut un strat consistent de gheata pe străzi și trotuare. Muncitorii Primăriei au intervenit doar pe carosabil cu material derapant,  aleile și trotuarele fiind lăsate la voia întâmplării. Din acest motiv circulația pietonala se desfășoară cu mare greutate  mai ales în zonele de panta și pe scări. Reprezentanții Primăriei  au fost imediat taxați pe rețelele de socializare, de cetățeni dar și de  consilieri locali,  iar unii spun ca în ceilalți ani nu au fost astfel de probleme.  Primarul Marius Pintilie și-a cerut scuze pentru acesta situație,  în cadrul unei conferințe de presa. 

Întrebat de reporterul BIT TV cum s-a ajuns în acesta situație, la scurt timp după ce reprezentanții Primăriei au spus ca sunt pregătiți pentru iarna, edilul municipiului a explicat ca pe trotuare nu a intervenit nimeni, deocamdată, ca nu puteau fi decontate cheltuielile. Serviciul urmează sa fie delegat societății  de salubritate aflata în subordinea Consiliului Local, în  ședința programată la începutul săptămânii viitoare. 

Edilul a explicat ca delegarea trebuia făcută mai demult și ca în ultimile săptămâni au avut loc discuții cu conducerea societății, pentru stabilirea tarifelor. El a admis ca sunt deja nemulțumiri dar care pot fi rezolvate pe parcurs. 

Pana când delegarea serviciului de dezapezire va fi făcută cu acte în regula,  trotuarele ar trebui întreținute de proprietarii spațiilor comerciale, acolo unde este cazul. Administratorul public Claudiu Bodoasca a făcut apel la oamenii de afaceri sa curețe căile de acces din fata sediilor sau magazinelor, conform obligațiilor legale. 

continuare: bittv.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *