LatestStiri locale

Sume imense încasate de la bugetul local, de funcționari și foștii șefi ai Primăriei, pentru fondurile europene

S-a răsturnat borcanul cu miere, în Primăria Municipiului Pașcani, odată cu semnarea mai multor contracte de finanțare europeană, pentru o serie de lucrări și proiecte. Deși banii europeni nu au ajuns încă în Pașcani, iar lucrările nu au fost începute, șefii Administrației locale și funcționarii publici implicați în aceste proiecte au primit sume imense de bani.closevolume_off

În total, 307.670 de lei au fost cheltuiți de la bugetul local pentru munca celor care sunt împlicați în implementarea acestor proiecte. În prezent sunt 6 proiecte în derulare pentru care s-au întocmit tot atâtea echipe, fiecare având între 6 membri și 7 membri. Conform legii, fiecare dintre membrii acestor comisii pot beneficia de un spor de până la 50% la salariu, în funcție de câte ore pontează lunar.

Pentru a obține sporul de 50%, un funcționar public trebuie să ponteze 100 de ore, pe aceste proiecte. Cei care fac parte din două sau mai multe echipe pot ajunge la acest număr de ore lucrate mai ușor decât cei care fac parte dintr-o singură echipă și evident se bucură de mai mulți bani.

Însă, și aici devine extrem de interesant, cele 100 de ore pontate nu sunt altele decât norma lunară asumată prin contractul de muncă. Cu alte cuvinte, atunci când acei funcționari lucrează pentru fondurile europene, ei sunt degrevați de la sarcinile zilnice, fără a pierde bani.

continuare: newspascani.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *