Tehnologie

Aplicația de la Google care ar putea schimba pentru totdeauna domeniul sănătății

Primul studiu desfășurat prin intermediul aplicației, numit Google Health Studies, va analiza bolile respiratorii, cum ar fi gripa și COVID-19.

Cum faci cercetare printr-o aplicație?
Participanții la studiu vor folosi aplicația pentru a raporta orice simptome respiratorii, măsurile de precauție pe care le iau pentru a preveni bolile și dacă au fost testați pentru COVID-19 sau gripă.

Aplicația va colecta date demografice, cum ar fi vârsta sau sexul.

“Cercetătorii din acest studiu pot examina tendințele pentru a înțelege legătura dintre mobilitate (cum ar fi numărul de călătorii zilnice pe care o persoană le face în afara casei) și răspândirea COVID-19”, a scris Google într-un comunicat de presă.

Aplicația va trimite date cercetătorilor folosind o tehnică numită învățare federalizată, care va grupa tendințele agregate de pe mai multe dispozitive, mai degrabă decât să extragă informații de la fiecare participant individual.

Health Studies este răspunsul Google la aplicația Apple Research, care rulează pe dispozitive iOS.

Anul trecut, Apple Research a lansat studii privind ciclurile menstruale, mobilitatea, sănătatea inimii și auzul. Apple permite, de asemenea, cercetătorilor să-și construiască propriile aplicații iPhone prin programul său ResearchKit.

Studiile efectuate prin intermediul aplicației vor veni cu aceleași lipsuri precum cercetarea altor produse comerciale portabile: pot studia doar persoane care au posibilitatea de a achiziționa produsele, cum ar fi un telefon Android sau dispozitivele portabile.

Datele agregate sunt o modalitate bună de a proteja confidențialitatea, dar înseamnă că cercetătorii nu sunt în măsură să arunce o privire detaliată asupra informațiilor.

Utilizatorii de telefoane Android au un venit mediu mai mic decât utilizatorii de iPhone, ceea ce ar putea fi un beneficiu pentru Google Health Studies.