LatestNewsPolitica

Klaus Iohannis i-a felicitat pe liderii PNL, USR PLUS și UDMR pentru formarea coaliției.

Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe liderii PNL, USR PLUS și UDMR pentru constituirea coaliției, la consultările de marți, de la Palatul Cotroceni. La începutul discuțiilor, Ludovic Orban i-a îmânat președintelui acordul coaliției.

„Felicitări pentru formalizarea coaliției, felicitări pentru viteza cu care ați reușit să promovați demersurile în Parlament, recunosc că este prima dată când văd un Parlament constituit și cu conducerea aleasă într-o zi și un pic”, le-a transmis Klaus Iohannis liderilor coaliției.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, înainte de consultările convocate de președintele Klaus Iohannis, că Partidul Social Democrat nu va participa la discuțiile de la Cotroceni.

„PSD nu va participa la circul ieftin condus de președintele Iohannis. Am luat decizia ca astăzi PSD să nu se prezente la consultările de la Cotroceni”, a declarat Ciolacu.

PNL, USR PLUS și UDMR, partidele care îl susțin pe Florin Cîțu pentru a deveni viitorul premier, au mers împreună la consultările de la Palatul Cotroceni pentru desemnarea viitorul șef al Executivului. Din delegație fac parte Florin Cîțu, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor.

Potrivit calendarului anunțat de Palatul Cotroceni, după discuțiile cu partidele care formeaza coaliția, președintele va discuta și cu liderii AUR, de la ora 16:30 și cu liderii minorităților naționale, de la ora 17:30. 

După consultări, urmează ca președintele să anunțe numele premierului desemnat. 

Liderii coaliției își doresc ca miercuri să fie audiați miniștrii noului cabinet, iar votul de învestitură să fie dat joi, pe 24 decembrie.

sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *