LatestNewsSanatate

Cum vă puteţi programa la spitalele din Iaşi on-line şi prin telefon

Ca urmare a pandemiei care, practic, a paralizat mare parte din activitatea medicală, pacienţii cu boli cronice, şi nu numai, ajung tot mai greu la medicii din spitale. Cu atât mai mult cu cât, la toate spitalele s-au impus restricţii de acces în clinicile de specialitate. Au dispărut oamenii de pe holurile spitalelor, dar asta nu înseamnă, nici pe departe, că au dispărut şi bolile. 

Din contră, pe lângă teama, oarecum justificată, că se pot îmbolnăvi de COVID-19 chiar în unităţile medicale, mulţi dintre pacienţi nu ştiu cum să ia legătura cu medicii lor curanţi sau pur şi simplu să se programeze pentru o consultaţie. „Cumva, această problemă a existat şi înainte de pandemie. Tocmai de aceea, încă de la mijlocul anului trecut, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi (CJAS) a introdus, în contractul cu spitalele, o clauză prin care am solicitat ca fiecare unitate medicală să ne transmită modalitatea prin care pacienţii se pot programa pentru consultaţii, respectiv prin telefon şi/sau on-line.

Mai multe detalii se pot obtine de aici

Evident, inclusiv cu obligativitatea să-şi pună aceste informaţii pe paginile lor de prezentare. Dar, clar, acum, ca urmare a pandemiei care, practic, nea schimbat tuturor viaţa, faptul că oamenii se pot programa la medic on-line sau la telefon reprezintă un ajutor în plus pentru aceştia“, a explicat ec. Radu Ţibichi, Directorul General al CJAS Iaşi.

Menţionăm că toate unităţile medicale din tabelul de mai jos se află în contract cu CJAS Iaşi, acest lucru însemnând că accesul pacienţilor la asistenţă medicală este gratuit, indiferent dacă vorbim de spitale de stat sau private, cu condiţia să aibă trimitere de la medicul de familie. În situaţia în care pacientul se internează la un spital privat, acesta va primi asistenţă medicală gratuită, în condiţiile deja menţionate, însă va trebui să plătească cheltuielile hoteliere, care nu sunt decontate de CJAS.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *