AdministratieStiri locale

Investiție de aproape două milioane de lei plină de mucegai și infiltrații!

La aproape un an de zile de când a avut loc recepția lucrărilor de modernizarea Căminului Lunca, la expirarea perioadei de garanție, multe dintre acestea se dovedesc de proastă calitate.

În unele săli pe pereți a apărut mucegai, parchetul și izolația exterioară s-au deteriorat. Situația a fost prezentată astăzi de șefii Primăriei Pașcani, cu prilejul unei vizite la locul obiectivului.

„Săptămâna trecută am venit la Căminul Cultural Lunca, cu ocazia distribuirii de pubele pe acest cartier și am intrat înăuntru, am constatat că lucrările care s-au făcut aici nu au fost de calitate. Sunt multe infiltrații mai ales pe zona de nord, curge apa din tavan, dar sunt probleme și la parter, s-a înverzit rigipsul, gresia și faianța sunt pline de mucegai, pentru mine asta înseamnă că sunt defecte de construcție”, a explicat primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Primăriei, lucrarea a fost recepționată anul trecut, la expirarea garanției, după ce lucrările finanțe prin Compania Națională de Investiții s-au terminat în urmă cu 3 ani.

Acest cămin a fost recepționat anul trecut, la expirarea garanției, el a fost recepționat de fapt acum trei ani de zile, iar anul trecut s-a făcut recepția la doi ani de zile de la terminarea lucrărilor. Nu știu ce au văzut cei care au recepționat această clădire, dacă au văzut toate lucrurile  în ordine, dar din punctul meu de vedere nu sunt în regulă. Asta înseamnă că Primăria Municipiului Pașcani, pe lângă cheltuielile pe care le are cu funcționarea și cu investițiile promise către pășcăneni, trebuie să găsească surse de finanțare în așa fel încât să remediem și această situație de la Căminul Cultural Lunca. Nu este normal ca la doi ani de zile de la recepția lucrărilor să vii din nou cu bani din bugetul local ca să repari anumite lucruri, dar aceasta este calitatea lucrărilor care s-au făcut aici”, a mai precizat primarul Pintilie.

Căminul Lunca a fost modernizat printr-o finanțare de la CNI în valoare  de 1.617.444 lei, cu TVA inclus. Din această sumă contribuția Primăriei Pașcani a fost de 229.283 lei. La acestea se adaugă valoarea lucrărilor suplimentare, reprezentând amenajarea curții, gardului și racordul la utilități în valoare de 311.806 lei cu TVA, suportate în totalitate din bugetul public.

Din comisia de recepție a lucrărilor, intrunită în data de 5 septembrie 2018 au făcut parte: Cristian Iancu – președinte, Bogdan Constantin din partea CNI București, Iulian Perțu Serviciul Investiții, Sandu Apetri Serviciul Patrimoniu și Dragoș Gurzun din partea ISC Iași.

sursa: newspascani.com