InternationalSanatate

Germania a prelungit lockdown-ul până la jumătatea lunii februarie

Germania a extins lockdown-ul național până la 14 februarie, cu noi reguli care fac obligatorie purtarea măștii în magazine și în mijloacele de transport public.

Angela Merkel și șefii din 16 landuri federale au anunțat impunerea restricțiilor privind adunările și închiderea grădinițelor, școlilor, restaurantelor și magazinelor neesențiale până la mijlocul lunii viitoare, scrie G4Media.ro.

Nu mai sunt acceptate măștile făcute acasă

De asemenea, populația NU va mai avea voie să poarte măști confecționate acasă sau eșarfe în magazine, trenuri și autobuze, deoarece se impune utilizarea „măștilor clinice”.

Landul german din sud Bavaria și Austria au introdus săptămâna aceasta reguli de purtare a măștilor FFP2, considerate mai sigure decât cele obișnuite.

Merkel și liderii landurilor au ca obiectiv reducerea contactelor în mijloacele de transport în comun.

Germania a avut aproape 1.000 de decese din cauza Covid în ultimele 24 de ore și 11.369 noi infecții. De la începutul pandemiei, Germania a raportat 2.052.028 de contaminări și 47.622 decese.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, la începutul lunii ianuarie 2021, o nouă carantină națională, în încercarea de a opri răspândirea cazuri de COVID-19 care amenință să copleșească sistemul sanitar, scrie Reuters.

El a confirmat închiderea școlilor, începând de marți, și le-a cerut oamenilor să rămână acasă dacă nu au cumpărături esențiale de făcut, exerciții fizice sau alte excepții.

Johnson a spus că noua variantă mai contagioasă a coronavirusului se răspândește cu mare viteză și este nevoie de o intervenție urgentă.

În timp ce vă vorbesc, spitalele noastre sunt supuse mai multor presiuni din partea COVID decât oricând de la începutul pandemiei. Prin urmare, trebuie să intrăm într-un blocaj național, suficient de dur pentru a încetini răspândirea virusului”, a spus Johnson, într-o declarație televizată.

sursa: gandul.ro