AdministratieStiri locale

Pantazi a extins iluminatul public la un saivan al AgroComplex dintr-un câmp!

Iluminatul public este deficitar în Municipiul Pașcani. Problema este una veche, iar în anul 2020 fostul primar Dumitru Pantazi a semnat un contract privind modernizarea și extinderea rețelelor de iluminat public. Contractul are o valoare de 21 de milioane de lei, iar lucrările au demarat în imediata apropiere a campaniei electorale pentru alegerile locale din septembrie 2020.

Nevoile municipiului sunt mari la acest capitol, iar decizia unde și cum se implementează acest proiect stă în mâna primarului. Anul trecut primar a fost Dumitru Pantazi, iar lucrările au început în zonele pe care acesta le-a considerat importante.

În luna iulie anul trecut, Primăria anunța că lucrările au debutat în suburbia Gâștești:„De la începutul acestei săptămâni s-au demarat lucrările de modernizare la iluminatul public, în baza contractului de concesiune. Primele lucrări au loc în suburbia Gâștești. S-a început cu străzile Ciocârliei, Florilor și Pietriș. Se înlocuiesc corpurile de iluminat, stâlp cu stâlp. Acestea au un grad de protecție ridicat la intemperii. Toate echipamentele care deservesc iluminat pubic sunt noi – console braț, cablu de alimentare al corpului, clemele de legătură. Garaniția oferită este de 5 ani. Urmează și strada principala Gâștești. Se lucrează etapizat în funcție de accesul la rețeaua de iluminat, acolo unde lucrările se execută fără întreruperi de energie”, se arată într-o postare, din 15 iulie 2020, de pe pagina de Facebook a primarului Municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi.

Atunci era campanie electorală, iar investițiile trebuiau trâmbițate, pentru ca alegătorii să fie convinși că lucrurile sunt pe un făgaș bun.

Doar că, la adăpostul acestor comunicate de presă, prin spate, fără publicitate, primarul Dumitru Pantazi decidea că iluminatul public trebuie modernizat și în câmp. Pe o stradă fără interes major în comunitate, dar cu un interes de netăgăduit pentru familia lui Dumitru Pantazi. Este vorba despre strada Fundac Mihai Viteazu, acolo unde la aproape jumătate de kilometru de ultima casă, în câmp, firma fostului primar are mai multe saivane.

Pe acea stradă, exact până la locația amintită, sunt montate pe stâlpii de iluminat lămpi noi de tip led, în timp ce în cartierul Aerodrom sunt case care nu sunt racordate la curent electric, și prin urmare nu beneficiază nici de iluminat public. Cetățenii din această zonă vin de ani de zile la audiențe și solicită extinderea rețelei.

L-am contactat telefonic pe fostul primar Dumitru Pantazi pentru a explica de ce a decis să modernizeze iluminatul public în câmp, până la saivanele societății sale, în loc să facă o astfel de investiție în zonele unde nevoile erau mult mai mari, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice repetate.