AdministratieSanatate LocalaStiri locale

Primarul Pintilie a discutat cu medicii Spitalului Municipal de Urgență, despre viitorul unității medicale!

Primarul Municipiului Pașcani a participat ieri, la o discuție cu managerul și medicii Spitalului Municipal de Urgență. Edilul local a mers neanunțat la raportul de gardă, ce are loc în fiecare dimineață, din zilele lucrătoare.

Conform informațiilor din rândul personalului medical, Marius Pintilie a așteptat ca raportul de gardă să fie finalizat, după care a intrat în sala de ședință.

Pe pagina de facebook a Primăriei a fost menționat că primarul:”a efectuat o vizită la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, unde s-a întâlnit cu managerul și cu doctorii aflați la raportul de gardă, aceștia prezentând-i problemele și nevoile unității medicale”.

Pe lângă subiectele abordate, a fost și cel cu privire la viitoarea conducere a unității medicale. Marius Pintilie, primarul Municipiului, ar fi îndemnat cadrele medicale să se înscrie la concursul ce va fi organizat în vederea desemnării noului manager, astfel încât unitatea medicală să aibă o conducerea stabilă. Tot el a insistat asupra faptului că trebuie parcuse cu mare seriozitate etapele procesului de acreditare, astfel încât Spitalul Municipal de Urgență să continuie procesul de modernizare.

O parte din medicii prezenți la raportul de gardă au solicitat ca actualul manager să fie susținut în funcția pe care o ocupă, deși el nu s-a înscris la concursul organizat la începutul acestei luni.

„Tot ceea ce îmi doresc este ca unitatea medicală să funcționeze, să ofere servicii comunității. Nu mă interesează să numesc oameni de la partid, după cum se vehiculează, vreau ca acolo să funcționeze lucrurile, iar persoanele din conducere să manifeste responsabilitate. Voi mai purta discuții cu reprezentanții unității medicale, cu medicii, cu sindicatul, astfel încât să depășim această perioadă. Sunt proiecte ce trebuie implementate, avem procesul de acreditare, nu e de joacă”, ne-a precizat primarul Marius Pintilie.

Actualei conduceri interimare de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani îi expiră mandatul la mijlocul lunii septembrie 2021. 

sursa: newspascani.com