AdministratieStiri locale

Transmiteți autocitirea contorului în data de 28 februarie 2021, pentru a plăti la preț vechi consumul înregistrat!

Anunt important pentru abonatii operatorului regional de apa si canalizare, ApaVital. In ultima zi a lunii, duminica 28 februarie trebuie transmis indexul la apa pentru ca plata sa fie facuta la pretul vechi, nu la cel majorat de la 1 martie.
Indexul poate fi transmis telefonic, la numărul de telefon 0232.969, prin contul de utilizator creat pe site-ul www.apavital.ro, sau în contul de client de pe aplicația ApaVital Iași din Google Play Store.
Informatiile sunt valabile pentru toate categoriile de utilizatori, indiferent dacă sunt sau nu în perioada de transmitere a indexurilor, se arata intr-un comunicat al furnizorului.

“Începând cu data de 1 martie 2021, ApaVital va modifica prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită și tarifele pentru serviciile de canalizare și epurare, valabile pentru întreaga arie de operare.
Pentru ca utilizatorii societății să aibă posibilitatea de a achita cu exactitate consumul efectuat până la data modificării tarifelor, ApaVital oferă posibilitatea de a fi transmisă autocitirea contorului, doar în data de 28 februarie 2021, pentru toate categoriile de utilizatori, indiferent dacă sunt sau nu în perioada de transmitere a indexurilor.
În acest mod, ApaVital va avea posibilitatea de a factura cu prețul vechi toate consumurile efectuate până la data la care au fost majorate tarifele, după care va factura, la noul preț, următoarele consumuri înregistrate.
Indexul poate fi transmis telefonic (urmând indicațiile primite de la robotul telefonic), la numărul de telefon 0232.969, prin contul de utilizator creat pe site-ul www.apavital.ro, sau în contul de client de pe aplicația ApaVital Iași din Google Play Store.
Utilizatorii care, conform prevederilor contractuale, au de transmis indexul în luna martie, trebuie să transmită indexul și în data de 28 februarie 2021, și pe parcursul lunii martie, pentru a nu li se atribui consumuri estimate.
Facturarea se va face după cum urmează:
– pentru consumul înregistrat până la data de 28 februarie 2021 (inclusiv) se va factura prețul vechi, respectiv 4,82 lei/mc apa potabilă și 3,95 lei/mc serviciul de canalizare-epurare;
– pentru consumul înregistrat în luna martie se vor aplica noile prețuri și tarife, respectiv 5,13 lei/mc apa potabilă și 4,19 lei serviciul de canalizare/epurare.
Pentru utilizatorii care nu reușesc să transmită indexul apometrului în data de 28 februarie 2021, se va aplica următoarea formulă de calcul: consumurile vor fi împărțite în două, în funcție de media consumurilor zilnice înregistrate de respectivul utilizator, urmând a fi facturate atât la prețul vechi (pentru consumul estimat din luna februarie 2021), cât și la prețul nou (pentru consumul estimat din luna martie 2021). Pentru detalii suplimentare, utilizatori pot suna la numărul de telefon 0232.969.”

continuare: bittv.info