LatestNews

DNA, contract nou pentru interceptări, în valoare de 2,8 milioane lei fără TVA

DNA semnează un nou contract cu o firmă care va asigura servicii necesare interceptărilor.

Cellphone Group Impex va furniza DNA (Direcția Națională Anticorupție) un sistem multifuncțional de interceptare, pentru suma de 2,8 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 3,11 milioane de lei, fără TVA, informează stiripesurse.ro, care citează profit.ro.

Sistemul, care include și un SUV 4×4, plus servicii de instalare și configurare, va fi furnizat până la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an.

Cellphone Group este o companie înființată în urmă cu 24 de ani, având ca obiect de activitate „alte activități de servicii informaționale” și a avut în 2019 o cifră de afaceri de 50.000 de lei.

Peste 60 de dosare de corupție în pandemie, instrumentate de DNA / Este vorba de achiziționarea de materiale sanitare

Crin Bologa, șeful DNA, a declarat, în luna octombrie a anului trecut, că instituția pe care o conduce instrumentează 64 de cazuri de corupţie în legătură cu achiziţionarea de materiale pe timpul pandemiei de coronavirus!

„În prezent, avem în instrumentare 64 de dosare legate de corupţie ale unor funcţionari publici implicaţi în combaterea pandemiei şi în achiziţionarea de materiale în pandemie. Cel mai înaintat dosar este dosarul Unifarm, unul dintre dosarele Unifarm. Discutând cu procurorii de caz, în această săptămână se pare că vor fi trimişi în judecată 5 – 6 inculpaţi şi cu rechizitoriu şi cu acordul de recunoaştere.

În această săptămână vor fi primele rezultate din punctul nostru de vedere al luptei împotriva corupţiei în această perioadă de pandemie”, a declarat Crin Bologa, șeful DNA, citat de Agerpres..

La începutul verii, Eugen Adrian Ionel, la vremea aceea directorul Unifarm, a fost pus sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care era acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

sursa: gandul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *